مصرف آجیل مانده سبب بروز سرطان کبد می گردد.
به گزارش بهداشت نیوز، دکتر سید حسن عابدی با اشاره به این که نگهداری آجیل در یک نقطه تاریک و مرطوب خطر سرطان کبد را افزایش میدهد ، افزود : اگر آجیل برای مدت زمان طولانی در محیط تاریک و مرطوب نگهداری شود باعث تولید نوعی قارچ میشود که ایجاد سرطان کبد میکند.
وی ادامه داد : آجیل و خشکبار قابلیت آلودگی به سموم قارچی نظیر آفلاتوکسین را دارند و واحدهای صنعتی با توجه به وجود پروانههای بهداشتی ، ضوابط و دستورالعملهای وزارت بهداشت ، ملزم به اندازه گیری آفلاتوکسین بر روی محصولاتشان هستند ، اما در محصولات سنتی آجیل و خشکبار که به صورت باز و فلهای عرضه میشود ، این اندازه گیریها صورت نمیگیرد و محصول تولیدی قابل ردیابی نیستند.
این پزشک متخصص گفت : مغز گردو نیز نسبت به آفات انباری و کپک ها بسیار حساس است و در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت به این گونه عوامل آلوده می شود، بنابراین از مصرف آنها باید به طور جدی خودداری کنید.
وی گفت : کبد نقش مهمی در متابولیسم پروتئینها ، چربیها و هورمونها دارد ، ولی متاسفانه شیوع سرطان کبد در کل ایران رو به افزایش است و مردان 79 درصد بیشتر از زنان در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
او افزود : افراد بالای 50 تا 55 سال مستعد ابتلا به سرطان کبد هستند به علاوه در 79 درصد موارد سرطان کبد در مردان دیده میشود و در جهان این سرطان به عنوان علت مرگ مردان شناخته شده است.
این فوق تخصص گوارش و کبد از چاقی بیش از حد ، تجمع بیش از حد آهن در بدن و مصرف مواد غذایی آلوده به کپک به عنوان دیگر عوامل سرطان زا از جمله سرطان کبد یاد کرد.
** یک نعلبکی آجیل برابر با 2 بشقاب برنج
فوق تخصص گوارش بیمارستان آیت الله روحانی بابل گفت : آجیلها پرکالری هستند و هر گرم آنها پنج کالری انرژی غذایی تولید میکند و از نظر ارزش تغذیهای ، یک نعلبکی آجیل به طور تقریبی دارای 600 کالری انرژی غذایی ، معادل 2 بشقاب برنج است.
وی افزود : به عبارت دیگر یک نعلبکی آجیل میتواند به اندازه دو بشقاب برنج در چاقکنندگی نقش داشته باشد ، لذا شهروندان باید توجه داشته باشند که در ایام نوروز ، برنامه غذایی مثل سایر اوقات تنظیم شود و مصرف آجیل و مغزها به عنوان میانوعده و در حد متعادل باشد.
او ادامه داد : وجود چربیهای متراکم در انواع آجیل در افزایش وزن و بروز چاقی موثر است ، لذا مصرف زیاد آجیل باعث جمع شدن انرژی و چربی بیش از حد مورد نیاز در بافتهای بدن میشود و افزایش وزن را در پی دارد.
فوق تخصص گوارش و کبد بیان داشت : افرادی که خیلی اهل خوردن آجیل و تنقلات هستید و هر جا که برای دید و بازدید میروند ، دست در ظرف آجیل میکنند، سعی کنند برای جبران مافات ، حجم مواد غذایی را در هر وعده اصلی ، بخصوص شام ، کم کنند و به اندازه کافی تحرک بدنی و ورزشی داشته باشند.
وی افزود : به طور معمول در تهیه انواع آجیلها از مقادیری زیادی نمک استفاده میشود ، بنا بر این مصرف بیرویه آجیل ، به خصوص اگر میزان نمک آن بیش از حد متعارف باشد ، ممکن است عوارضی را به خصوص برای بیماران قلبی - عروقی ، افراد مبتلا به فشار خون و بیماران کلیوی به همراه داشته باشد.
دکتر عابدی همچنین گفت : چنانچه در هنگام مصرف تخمه ، پسته و بادام دست ها و لب ها رنگین شدند ، این امر علامت مصرف رنگ های شیمیایی در تهیه آنهاست که بایستی از مصرف این گونه تنقلات به طور جدی خودداری شود .
منبع: ایرنا
خواص پسته خام برای سلامتی
اگرچه پسته دارای خواص بسیاری میباشد اما به خاطر داشته باشید که مصرف مقادیر زیادی از آن عوارضی چون چاقی، فشار خون، بیماریهای رودهای، معدهای و … را به همراه دارد. همچنین مصرف روزانه پسته بو داده و نمک زده احتمال ابتلا به فشار خون را افزایش میدهد. بنابراین به این نکته توجه داشته باشید که هر آنچه از خواص پسته در این مقاله ذکر می شود مربوط به پسته خام میباشد.
کاهش استرس
اگر در طول زمستان به دلیل سرما و کمبود نور خورشید افسرده شدهاید، اگر فشار کارتان زیاد است و احساس شادابیتان را از دست دادهاید پسته را دریابید. نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد که پسته تأثیر خوبی برای مقابله با اثرات منفی استرس دارد. به خاطر اینکه حاوی آنتیاکسیدانهای بیشماری مانند رسوراتول (همان آنتی اکسیدان موجود در بادام هندی)، لوتئین، کرستین یا نارنژنین میباشد. این آنتیاکسیدانهای قوی میتوانند اثرات شوم و منفی استرس را از بین ببرند.
اگر به ایام عید بسنده نکرده و هر روز چند عدد پسته میل کنید میتوانید با استرسهایتان مقابله کنید. البته توصیه میکنیم در ایام عید هم در مصرف پسته زیادهروی نکنید. به خاطر اینکه مصرف زیاد این مادهی غذایی کالری زیادی دارد. علاوه بر این باید بدانید که پسته منبع منیزیم نیز میباشد. منیزیم یک مادهی ضداسترس فوقالعاده است و میتواند فشار خون را تنظیم کند. به طور متوسط خانمها روزانه به ۳۶۰ میلی گرم و آقایان به ۴۲۰ میلی گرم منیزیم نیاز دارند.
پسته یکی از آجیلهای سرشار از فیبر میباشد. در واقع ۲۸ گرم پسته ۳ گرم فیبر غذایی دارد. این مقدار فیبر حدود ۱۲ درصد نیاز روزانهی ما را تأمین میکند. این میزان فیبر دو برابر بیشتر از فیبر موجود در گردو بوده و برابر با فیبر همین میزان جو دو سر میباشد. فیبرها نقش مهمی در عبور دادن مدفوع از روده ها دارند. به خاطر اینکه آب را جذب کرده و باعث افزایش انقباض روده میشوند و فعالیت باکتریهای کولون را بیشتر میکنند.
مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین E برای داشتن پوستی شاداب و سالم توصیه میشود. زیرا ویتامین E پوست را از آسیب اشعه ماورای بنفش محافظت میکند. خوشبختانه پسته سرشار از ویتامین E میباشد. در نتیجه مصرف روزانه پسته منجر به محافظت هرچه بیشتر پوست شما در برابر اشعه ماورای بنفش میگردد. اگر هر روز پسته مصرف کنید داشتن پوست جوان و شاداب برایتان رویایی دست نایافتنی نمیشود.
نتایج تحقیقات نشان می دهد که پسته به علت دارا بودن مقادیر بسیار زیادی از چربیهای تک اشباعنشده و فیتواسترولها، توانایی اعجابآوری در کاهش کلسترول بد خون (LDL) دارد. پژوهشی در مورد پسته که در «ژورنال تغذیه بالینی آمریکا» به چاپ رسیده، پسته را در زمره مواد غذایی کاهش دهنده سطح کلسترول قرار داده است. در این پژوهش، ۲۸ فرد بزرگسال دارای چربی خون بالاتر از سطح مجاز اما سالم، مورد مطالعه قرار گرفتند.
این افراد به سه گروه تقسیم شدند؛ رژیم غذایی گروه اول کم چربی ولی بدون مصرف پسته، گروه دوم سالم و به همراه یک وعده پسته (معادل ۱۰% از انرژی مورد نیاز در طول روز) در روز و گروه سوم سالم و به همراه ۲ وعده پسته در روز بود. در پایان بررسی، سطح LDL (کلسترول بد) تمام افرادی که از پسته در رژیم غذایی خود بهره می بردند کاهش پیدا کرده بود.
بالا بودن سطح کلسترول خون مهمترین عامل بروز بیماری کرونر قلب است. بنابراین با کاهش سطح کلسترول خون شما می توانید خطر پیشرفت بیماری های خطرناکی مانند گرفتگی عروق کرونر را کاهش دهید. علاوه بر این، پسته سرشار از انواع آنتی اکسیدان هایی است که برای سلامت قلب فوق العاده مفید هستند.
پسته همچنین سرشار از اسید آمینه آرژنین است، که نقش مهمی را در فرآیندهای متابولیکی بدن برعهده دارد و باعث افزایش سطح نیتریک اکسید در بدن میشود و نیتریک اکسید به پیشگیری از گرفتگی عروق (تصلب شرایین) کمک می کند.
پسته تنها آجیلی است که دارای میزان قابل توجهی کارتنوئید از دو نوع لوتئین و زیگزانتین می باشد. لوتئین و زیگزانتین تنها کارتنوئیدهای موجود در عدسی و شبکیه چشم می باشند. دانشمندان بر این اعتقادند که مصرف کارتنوئیدهای خوراکی از قبیل لوتئین و زیگزانتین خطر بروز بیماری های چشمی را کاهش داده و به حفظ سلامت چشم کمک می کند. نتایج مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهد که رژیم های غذایی سرشار از لوتئین و زیگزانتین ممکن است به کاهش سرعت پیشرفت «دژنراسیون ماکولا» و «آب مروارید» وابسته به سن کمک کنند.
ویتامین B6 که در پسته وجود دارد تاثیرات بسیار خوبی نیز بر سیستم عصبی بدن دارد. مولکولهای پیامآور که آمین نامیده میشوند برای رشد به آمینواسید نیاز دارند که درمقابل برای ساخت به ویتامین B6 متکی هستند. علاوه بر این، B6 نقش بسیار مهمی نیز در ساخت مایلین دارد که پوشش محافظ دور فیبرهای عصبی است که پیامرسانی مطلوب بین عصبها را مقدور میسازد. علاوه بر این، ویتامین B6 به سنتز سروتونین، ملاتونین، اپینفرین و گاماآمینوبوتریم اسید (GABA)، آمینواسیدی که انتقال تکانههای عصبی را در دستگاه عصبی بدن ممکن میسازد، مربوط است.
افرادی که از آلرژی رنج میبرند باید پسته را با احتیاط مصرف نمایند. علایم حساسیت به پسته به صورت لکههای قرمز پوست بعد از مصرف پسته یا فرآورده های آن بروز میکند. در موارد شدیدتر ممکن است ورم صورت یا سایر قسمتهای بدن، تهوع، اسهال، کرامپ شکمی، سرفه، اشکال در تنفس و … نیز بروز کند. در موارد نادری با مصرف پسته، واکنش آنافیلاکسی با افت فشار، سختی در تنفس و علائمی از این دست مشاهده شده است.
مصرف پسته ممکن است منجر به مشکلات رودهای معدهای شود. زیرا پسته دارای فروکتانها میباشد. این مواد سمی نیستند، اما ممکن است به سیستم گوارشی آسیب بزنند. که نتیجه آن نفخ، اسهال، یبوست، دردهای شکمی و … است. اگر به فروکتانها عدم تحمل دارید اکثر آجیلها این علایم را در شما تشدید خواهند کرد.
منبع:noavard.co